STALDEN 15-26 ÅR
§ 107 botilbud+ § 66 botilbud,1, stk.1, nr.6
Afdelingen indeholder 4-5 lejligheder med eget bad samt et fælles køkken.
Bor du i Stalden, kan du forvente
- At der er plads til individuelle ønsker og behov.
- At du har mulighed for at deltage i fælles aktiviteter på og udenfor Golå sammen med Golås øvrige beboergruppe. Du har også mulighed for at trække dig, hvis du har en dag med behov for ro.
- At dit privatliv respekteres.
- Du har mulighed for at starte til en fritidsaktivitet udenfor Golå. En forudsigelig hverdag – dog med plads til spontanitet.
- Alle som bor i Stalden (og på Golå generelt) har forskellige udfordringer (Autisme, ADHD, angst, epilepsi).
- Vi vægter derfor højt, at her er plads til forskellighed. Vi forventer, at når du bor i Stalden, gør du dit bedste for at være med til at sikre, at Stalden og Golå er et godt og trygt sted at bo.
- At det du kan selv, skal du selv.
Som et § 107 botilbud og opholdssted er Golå først og fremmest et hjem, hvor der er og skal være plads til alle. Ligesom i andre hjem vægtes en hverdag med aktivitet, hygge, sammenkomster, ferier, pligter m.v. Beboere og personale skal sammen være med til at gøre Golå til et rart sted at være.
– At du har mulighed for at få hjælp og støtte 24 timer i døgnet.
– Du får mulighed for at lære dig selv at kende og øve dig i, hvordan du kan klare dig bedst i voksenlivet. Derfor skal du lære, at du har pligter som fx at vaske dit tøj, smører din madpakke, køkkendag , rengøring af din lejlighed, åbne e-boks, styre din økonomi, gå til læge og tandlæge, benytte offentlige transportmidler, overholde husregler og at være sammen med andre mennesker. Det forventes, at du enten går i skole eller har et aktivitetstilbud-og at du passer det.
Du kan også læse om Fonden Team Golås andre afdelinger: Huset og Gullak.



Aktiviteter og oplevelser på Golå
Vi prioriterer, at vore børn og unge har sunde interesser og noget fornuftigt at tage sig til i hverdagen.
Efter din skoledag/aktivitet er slut, tilbyder Golå dig en lang række fritidsaktiviteter. Ridning med pasning af Golås islænderheste, svømning, musik, udeliv med bål – Golå spejder, værksted. Er der det rigtige tilbud i nærmiljøet, er det også muligt at deltage i foreningsliv.
Foruden alm. afslapning og feriehygge på Golå, tager vi også på både endags udflugter samt ferieture med overnatning. Dette kunne bl.a. være skiferie, campin ferie, cykel/rideferie, storbyferie eller noget helt andet.
I Stalden er der også plads til et passende ungdomsliv.
Alle som bor på Golå, har forskellige udfordringer (Autisme, ADHD, angst, epilepsi). Vi vægter derfor højt, at her er plads til forskellighed. Vi forventer, at når du bor på Golå, gør du dit bedste for at være med til at sikre, at Golå er et dejligt og trygt sted at bo. Der bliver ofte spillet et spil kort, spillet på guitar, spillet UNO, gået en tur og tegnet .
Vi vægter en hverdag med plads til den enkelte, med mulighed for fordybelse og fysisk aktivitet. En hverdag som er tilrettelagt og struktureret efter dine ønsker og behov. Unge med autisme har især brug for denne struktur og forudsigelighed, men generelt er en forudsigelig hverdag vigtigt for alle på Golå.
Økonomi og kost
Beboerne i Stalden bestræber primærpædagogen sig på at hjælpe/guide økonomisk i den udstrækning som beboeren har behov for, eller i den grad som beboeren ønsker at modtage hjælp.
Kostpenge
Kostpenge udbetales i forhold til sats i KL’s vejl. taksttabel til forældre via kontooverførsel. Kostpenge udbetales ift. stedets kostpenge politik som er: at stedet alene yder kostpenge til de ift. årsplanen planlagte ferier og weekends for de dage, hvor beboeren planlagt er udrejst.
Lån og forskud
Beboere skal selv lære at forvalte midler og kan ikke låne af stedet eller ansatte under nogle omstændigheder og kan ikke få på forskud. Hvis den unge uforskyldt er uden midler til forsørgelse, kan vi kortvarigt og imod tilbagebetaling lave ”nødordning ”.
Ansatte må ikke have private mellemværende med en borger. Således må ansatte ikke udlåne private midler til beboer.
Erstatning
Beboere skal lære at tage ansvar og derfor betale erstatning for tingskade ved bevidst foretaget hærværk, eller efter vurdering, betale for ødelagte eller bortkomne effekter – herunder nøgler tilhørende stedet.
Beslutning om erstatning sker efter aftale i overensstemmelse med beboer og eventuelt forvaltning.
Staldregler
Når man bor flere børn og unge sammen i et fællesskab, er der nogle grundlæggende husregler som alle, både voksne og unge, skal orienteres om og respektere. Primærpædagogen vil gennemgå disse med dig og dine medbeboere. Som beboer har du indflydelse på stedets husorden, og du er som beboer velkommen til at komme med input og indsigelser eller gode forslag – bare sig til!
Der er på begge afdelinger fastsat et husregelsæt, for, hvordan man skal forholde sig til sine omgivelser, ansatte og medbeboere , når du bor på Golå.
Kontaktinfomation:
Fonden Team Golå
Mausingvej 11
8600 Silkeborg
Tlf.: 64 63 28 28
E-mail: [email protected]
CVR: 28206658
Henvendelse vedrørende drift og visitering til forstander Annette Luther: 29 36 85 77
© 2022 Fonden Team Golå. Alle rettigheder forbeholdes
Hjemmeside af AWORK Webbureau