Huset

Huset er der, hvor du bor, hvis du er mellem 4 og 18 år.

Når du bor i Huset, bor du sammen med 4-5 andre børn. Du har dit eget værelse og deler bad og toilet med Husets andre beboere. Du har selvfølgelig mulighed for at sætte dit eget præg på din hverdag, din fritid, værelsesindretning, tøj, stil og musiksmag.
I Huset er der altid personale du kan henvende dig til – både dag og nat.

To personer laver mad sammen i køkkenet

Du vil opleve

Din dagligdag, når du bor i huset, starter med at de voksne enten vækker dig, eller du vækkes af dit vækkeur. Morgenen er stille og rolig, så din dag starter godt. Du skal i skole. Det er forskelligt hvilken skole, børnene her går på. Du bliver hentet af en skolebus/taxa.

Om eftermiddagen når ud er hjemme igen, starter du med en pause på dit værelse, så du kan tømme hovedet og samle energi til resten af dagen. Herefter deltager du i udeliv, fritidsaktiviteter og pligter på det niveau, der passer til dig.

Når du skal være sammen med din familie, foregår det hos din familie eller et neutralt sted, som din sagsbehandler har besluttet. Du har ikke besøg på dit værelse på Golå.

Du må gerne invitere venner/klassekammerater på besøg. De voksne hjælper gerne med kontakten og at arrangere en legeaftale/et vennebesøg.

Nogle gange vil du blive sur på de voksne. Sådan er det! Vi løser uenighederne sammen.

Dreng på sit værelse på Golå

Du kan forvente

  • Alle på Golå har en primær kontaktpædagog.
  • Du får en hverdag med skole, fritidsaktiviter, nogle at lege med og mange aktiviteter med børn og voksne på Golå.
  • Du har pligter som består af at være med til at vaske dit tøj, smøre din madpakke, gøre dit værelse rent og borddækning m.m.
  • Når du bliver 15, skal du lære at åbne E-boks, styre din økonomi, øve at gå alene til læge og tandlæge. Du skalære at bruge offentlige transportmidler.
  • Du skal lære at overholde og respektere husregler.
    Vi hjælper dig med kontakten med din familie og andre relationer.
  • Vi voksne er her og hjælper dig dagen igennem. Vi deler gode dage og spændende oplevelser sammen, og hjælper dig med det, der er svært.
  • Vi regner med, at alt det du kan, skal du selv.

Fællesskabet

I fællesarealerne kan du være en del af fællesskabet, dvs. spille spil, høre musik, lave hobbysysler samt lave forskellige former for mad. Det er også her, du har pligter som borddækning, afrydning, tømning af opvaskemaskine osv. Det hjælper vi hinanden med, fordi vi har et fælles ansvar.

For at vi alle synes, det er rart at være her, opfører vi os ordentligt, dvs. vi voksne forventer, du taler ordentligt, rydder op efter dig selv, tænker på at de andre også skal synes det er rart at være her.

Vi holder husmøde en gang om måneden. Vi skiftes til at være vært. Når du er vært, stiller du drikkevarer og snacks frem og kalder ind til mødestart. På husmødet har du mulighed for at komme med ris og ros, ønsker og ideer. Du kan få hjælp af personalet, hvis du synes, det kan være svært at tale i forsamlinger, eller hvis du synes, det er svært at sætte ord på dine tanker.
 
Fællesskabet handler også om de aktiviteter vi sammen har i fritiden og på ferier

Fire personer spiller brætspil sammen

Find svar på ofte stillede spørgsmål her

Ja, alle beboere u/ 18 år får udbetalt lommepenge en gang om måneden. Personalet blander sig ikke i, hvad du bruger dine lommepenge på. Vi kan komme med anbefalinger.

Alle beboere u/18 år har et særligt beløb til tøjpenge en gang om måneden. Personalet sørger for, du hele tiden har tøj og sko, der passer til årstiden og dine fritidsaktiviteter.

Det er din sagsbehandler, der beslutter hvor, hvornår og hvor længe, du skal have samvær med din familie. Nogle gange inddrages du også, alt efter hvor gammel du er.

Personalet på Golå er behjælpelig med transport frem og tilbage til det sted, der afholdes samvær, alt efter alder og afstand tager du måske offentlige transportmidler. Der er begrænsning på kørsel ydet af Golå. Det aftales når du flytter ind.

Du må altid spørge om at låne Golås telefon til at ringe til din familie. Sammen aftaler vi med din familie, hvor tit det vil være fint, de ringer til dig, hvis det er det rigtige for dig.

Ja, det må du gerne – 1 ad gangen. I sover på dit værelse.

Som udgangspunkt `Nej`

Ja, det skal du. Du ligger i din egen seng på dit værelse. De voksne er der også om natten og holder øje med at alle børn sover og har det godt.

Det er individuelt og afhænger af den enkelte aftale.

Nej, det kan du ikke.